zaterdag, oktober 28, 2006

nieuws voor november

novenber wordt de maand van de rigs,dan wordt hier uitgebeid uitgelegt hoe rigs te maken ,plus foto's.
dit is mogelijk gemaakt met de samenwerking van de benny .
bedankt benny......

donderdag, oktober 26, 2006

karpervissen in hongarije

De Tisza is, na de Donau, de tweede rivier van Hongarije. In Hongarije is zij zelfs langer dan de Donau. Het Hongaarse gedeelte is namelijk 596 kilometers lang. De Tisza stroomt vanuit het noorden naar het zuiden in Hongarije. U mag voeren en vissen met maximaal 2 hengels. In de Tisza mag met een bootje (met of zonder motor) gevist worden. Tevens is nachtvissen toegestaan. De Tisza bij Csongrád is rijk aan vis. Er zijn vissers die in een jaar tijd meer dan 500 kg aan vis vangen! Twee jaar geleden ging dit bij een visser ineens erg snel: hij ving een 90 kg zware meerval nadat hij deze (en zichzelf natuurlijk ook) 6 uur lang had vermoeid! Karpers en graskarpers van 20 kg en zwaarder zijn ook geen uitzondering.
In de Tisza kunnen 54 soorten vissen gevangen worden! Hier een opsomming van de belangrijkste:
Snoek
Snoekbaars
Karper
Zilverkarper
Steenkarper
Sneep
Barbeel
Graskarper
Meerval
Brasem
Witvis
Zeelt
Paling
Roofblei
Kwabaal
Steur
Tisza rivierarmenOp bijgaand kaartje staan diverse nummers van dode rivierarmen. Nummer 8, 15, 37 en 47 liggen in de directe omgeving van Csongrád. Van nummer 8 hebben wij meer informatie (zie hieronder). Van de anderen helaas (nog) niet. Veelal mag u er met een bootje vissen en mag er ook ’s nachts gevist worden. Naast de genummerde rivierarmen zijn er overigens nog meerdere welke niet op de kaart zijn aangegeven.
Serházzugi Holt-Tisza 8,0 ha groot (8)
Deze rivierarm ligt net ten oosten van Csongrád en er kan gevist worden op:
Snoek
Snoekbaars
Karper
Zilverkarper
Steenkarper
Graskarper
Meerval
Zeelt
Paling
Roofblei
De Körös komt dus uit bij Csongrád en is afkomstig vanuit het Karpaten gebergte in Roemenië. Vanaf Csongrád tot Szelevényi (dat is een afstand van 12,7 km en 184 ha) mag er gevist worden. Dit mag ook met een bootje. Op bijgaande foto de Tisza op de voorgrond en de Körös op de achtergrond. Foto is gemaakt vanaf het strand van Csongrád.
In de Körös kunnen 30 soorten vissen gevangen worden, waaronder de:
Snoek
Snoekbaars
Karper
Zilverkarper
Steenkarper
Sneep
Barbeel
Graskarper
Meerval (zeer grote exemplaren)
Brasem
Witvis
Paling
Roofblei
Kurca rivierIn de buurt van Szentes kan er in dit riviertje ook goed gevist worden.
Vergunningen
Houdt u er rekening mee dat u over een visakte en een regionale visvergunning moet beschikken. De visakte is een jaar geldig en kost zo'n 5 Euro. De regionale visvergunning is geldig voor de afgesproken periode in de vorm van een dagkaart of een jaarkaart en soms ook een weekkaart. Een dagkaart kost gemiddeld zo'n 5 Euro, een weekkaart zo'n 25 Euro en een jaarkaart zo'n 50 Euro. Deze tarieven gelden voor volwassenen met maximaal 2 hengels. Voor kinderen gelden halve prijzen. U kunt de visakte en regionale visvergunning verkrijgen bij diverse adressen op vertoon van een Nederlandse visakte en identiteitsbewijs. Een paar straten vanaf de vakantiewoning is er een hengelsportzaak die deze documenten verkoopt. Voor meer informatie zie de website van de Hongaarse nationale federatie van sportvissers mohosz.hu

woensdag, oktober 25, 2006



dit is ons tentenkamp op het privewater

le vale dore.

informatie over le vale dore ;

Dit is hier op de foto put 4 en die is geopend op

04/2006 , toen wij er geweest zijn in april was er kleine vis ,normaal want ze waren er juist opgezet, het grootste deel bevindt zich tussen 7 en 9 kg met uitschieters van 11,8 kg .

De prijs om er een week te vissen is 175 € of je betaalt 850 € voor heel de put af te huren ,er zijn 6 stekken voorzien .Er is een kantine op het terrein waar je drankje en dagschotels kunt krijgen als ook wat klein visgerief (tijgernoten,pellets,boilies , enz..)

U moet wel op voorhand boeken via de site .



Dit water is het zonneputje gelegen te zwijnaarde.

Hier kun je plezier hebben met de karper mits voor voederen (1 week) .

Grootste karper die er gevangen is weegt 13,5 kg .

nachtvissen niet toegestaan en te bevissen met staatsvergunning (14,48 €)



Dit water is doorhammeke ,gelegen te zevergem.

Is geen diep water ,maximum 2 meter.

Door goede bron weet ik dat er veel kleine karper op zitten met uitschieters van 12 kg .

Je kunt er in de zomer van drankje genieten op het mooie terras gelegen aan de waterkant .

In de zomer liggen er met overvloed aan lelies .

dinsdag, oktober 24, 2006

BIRDFOOTMIX

- 400 gr. birdfood (mix) - 120 gr. maismeel - 50 gr. witmeel - 300 gr. griesmeel - 100 gr. ei albumine - 60 gr. calcium casseinaat - 10 gr. gemalen vogelvoer - een halve eetlepel Appetite Stimulator TIP: Opletten dat je niet te veel eieren gebruikt! 2. - 500 gr. 50/50 - 400 gr. polenta - 120 gr. gemalen hennep - 180 gr. tijgernoten (in plaats van hennep) - 200 gr. grove birdfood - 400 gr. bonenmengeling (gemalen) TIP: 10-12 eieren toevoegen en met bonen bedoel ik bijv. kikkererwten, doperwten, witte bonen, apenoten. Je kunt dus zelf kiezen

deze karper werdt op een warme zomeravond gevangen op de rode sluis en weeg 14,9 kg
hier kan iedereen iets kwijt over karpervissen en foto's op zetten ,met dank